Zespół Żłobków Miejskich w Szczecinie

Jadłospis

JADŁOSPIS 01-10.07.2020r..

DNI TYGODNIA

I ŚNIADANIE

II DANIE

ZUPA

PODWIECZOREK

01.07. środa

Jaglanka na mleku z  brzoskwinią

Pieczywo mieszane, masło, pasta z czerwonej ciecierzycy, ogórek

Ziemniaki z wody z koperkiem, kotlet włoski, surówka z marchewki i jabłka

Kompot wieloowocowy

Pomidorowa z makaronem z bazylią

Arbuz

 

02.07.czwartek

Owsianka na mleku

Pieczywo mieszane, masło, szynka drobiowa, pomidor bez skórki

Dżem niskosłodzony

 

Kasza kuskus, jeżyli drobiowe w sosie paprykowym, sałata letnia

Kompot z czarnej porzeczki

Zupa brokułowa

Smoothie z truskawek, banana i nektarynki

03.07. piątek

Płatki kukurydziane na mleku

Pieczywo mieszane, masło, pasta z twarożkiem z rzodkiewką, pomidor bez skórki

Ziemniaczane purre , pulpet rybny w sosie pietruszkowym, surówki z młodej kapusty z sosem winegret

Kompot wieloowocowy

Krupnik z kaszą pęczak

Arbuz

06.07. poniedziałek

Płatki jęczmienne na mleku

Pieczywa mieszane, masło, jajecznica na parze, pomidory bez skórki z pesto bazyliowym, oliwa z pestek winogrona

Risotto mięsno-warzywne

Kompot jagodowy

Zupa ogórkowa z koperkiem

Morele

07.07. wtorek

 

Owsianka na mleku z suszoną żurawiną  

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidor bez skórki, papryka czerwona

Młode ziemniaki z koperkiem, gulasz z udźca indyka w sosie własnym, fasolka szparagowa z masełkiem

Kompot z czarnej porzeczki

Krem z marchewki

Jabłko

08.07 środa

Zacierka na mleku

Pieczywo mieszane, masło, twarożek ze szczypiorkiem, ogórek zielony, marchewka

Puree ziemniaczane, schab duszony w jarzynach,  sałata ze śmietaną i szczypiorkiem

Kompot wieloowocowy

Zupa pomidorowa z ryżem i bazylią 

banan

09.07. czwartek

Kakao prawdziwe na mleku

Pieczywo mieszane, masło, polędwica wp. po prowansalsku (własny wyrób), pomidor bez skórki

Naleśniki z twarogiem i musem jabłkowym polane jogurtem z wanilią

Kompot jagodowy

Zupa Kolorowa witamina

arbuz

10.07.piątek

Owsianka na mleku

Pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna z koperkiem, papryka, ogórek

Makaron muszelka z kurczakiem i pesto szpinakowym

Kompot ze świeżych owoców

Zupa Rybka pływa

Chrupki kukurydziane, kisiel wiśniowy

 

 

 

 

 

 

 

JADŁOSPIS 13-17.07.2020r.

DNI TYGODNIA

I ŚNIADANIE

 

II DANIE

ZUPA

PODWIECZOREK

13.07. poniedziałek

Płatki orkiszowe na mleku

Pieczywo mieszane, masło, parówka z wody, ketchup, ogórek 

Makaron kokardki z leczo z cukinii

Kompot malinowy 

Zupa z czerwonej soczewicy

Koktajl z truskawek i banana na bazie mleka

14.07. wtorek

Płatki ryzowe na mleku

Pieczywo mieszane, masło, szynka drobiowa, jajko na twardo, pomidor bez skórki, marchewka

Ziemniaki z wody, gulasz wołowy z papryką i pomidorami, mizeria

Kompot z czarnej porzeczki

Zupa z młodej kapusty z koperkiem

 

 

 

Brzoskwinia

 

15.07. środa

Płatki jęczmienne na  mleku

Pieczywo mieszane, masło, pasta z twarożku z marchewką i papryką, sałata

Kasza gryczana na sypko, pulpet drobiowy w sosie koperkowym,  buraczki

Kompot wiśniowy

Zupa ogórkowa

 

Jabłko, chlebek ryzowy

16.07. czwartek

Owsianka na mleku z nektarynką

Pieczywa mieszane, masło, pasta jajeczna z awokado, papryka

Ziemniaczane puree z kurkumą, polędwica drobiowa pod pierzynką, fasolka szparagowa

Kompot ze świeżych owoców

Krupnik z kaszą jaglaną

Arbuz

 

17.07. piątek

Kluski lane na mleku

Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, dżem, pomidor bez skórki, kalarepa

 

Ryz paraboliczny, ryba po grecku

Kompot wieloowocowy

Pejzanka

 

 

 

Morele